Groentecurry uit Nepal

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram broccoli in kleine roosjes
  • 150 gram gehalveerde peultjes
  • ½ kleine groene kool in reepjes
  • 150 gram doperwten diepvries
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 100 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • zout peper
  • 200 gram pannenkoekmix 1/2 pak
  • 1 ei
  • 4-4 ½ dl melk
  • 4 eetlepel(s) fijngesneden kruiden peterselie, bieslook, kervel
  • 2 eetlepel(s) komijnzaadjes

Instructies

  • Kook de broccoli, peultjes, kool en doperwten in ruim water met zout in ± 2 minuten beetgaar.
  • Bak in 2 eetlepels olie de ui ± 5 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak die ± 5 minuten mee.
  • Roer er de kerrie, komijn, zout, peper, broccoli, peultjes, kool en erwten door.
  • Maak van het pannenkoekmix, het ei en de melk volgens de gebruiksaanwijzing een beslag.
  • Roer de kruiden door het beslag.
  • Bak van hetbeslag steeds in 1/2 eetlepel olie 4 dunne flensjes.
  • Schep de groentecurry op de flensjes en rol de flensjes op en bestrooi ze met komijnzaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

De groenten kunt u naar eigen smaak variëren.
Blancheer groenten meteen wat langere bereidingstijd voor het roerbakken wel even.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's
Land van herkomst Nepal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch