Groentecurry uit Nepal
Ingrediënten
- 200 gram broccoli in kleine roosjes
- 150 gram gehalveerde peultjes
- ½ kleine groene kool in reepjes
- 150 gram doperwten diepvries
- 4 eetlepel(s) olie
- 1 fijngesneden ui
- 100 gram kastanjechampignons in plakjes
- 1 eetlepel(s) kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- zout peper
- 200 gram pannenkoekmix 1/2 pak
- 1 ei
- 4-4 ½ dl melk
- 4 eetlepel(s) fijngesneden kruiden peterselie, bieslook, kervel
- 2 eetlepel(s) komijnzaadjes
Instructies
- Kook de broccoli, peultjes, kool en doperwten in ruim water met zout in ± 2 minuten beetgaar.
- Bak in 2 eetlepels olie de ui ± 5 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak die ± 5 minuten mee.
- Roer er de kerrie, komijn, zout, peper, broccoli, peultjes, kool en erwten door.
- Maak van het pannenkoekmix, het ei en de melk volgens de gebruiksaanwijzing een beslag.
- Roer de kruiden door het beslag.
- Bak van hetbeslag steeds in 1/2 eetlepel olie 4 dunne flensjes.
- Schep de groentecurry op de flensjes en rol de flensjes op en bestrooi ze met komijnzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
De groenten kunt u naar eigen smaak variëren.
Blancheer groenten meteen wat langere bereidingstijd voor het roerbakken wel even.
Blancheer groenten meteen wat langere bereidingstijd voor het roerbakken wel even.