Laat het fyllodeeg in ± 30 minuten ontdooien.
Pel en snipper de knoflook.
Veeg de shii-takes schoon en snijd ze in stukken.
Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergepunten en snijd de aspergepunten doormidden.
Maak de sweetbites schoon en snijd ze in de lengte in repen.
Verhit 1 eetlepel olie in de wok roerbak de knoflook, de shii-takes, de sweetbites en de asperges hierin ± 3 minuten.
Schep de pijnboompitten door het groentemengsel, breng het op smaak met zout en peper en laat het op een bord afkoelen.
Vouw de ontdooide velletjes fyllodeeg voorzichtig uit en schep aan de zijkant van elk velletje telkens 1/10 deel van het groentemengsel.
Vouw het deeg 1 keer om, bestrijk de zijkanten met water en vouw ze naar binnen.
Rol de rest van het deeg op, vouw het uiteinde van het deeg in een puntje en plak het met wat water vast.
Verhit de frituurolie in de wok tot zeer heet en bak de loempia's hierin in 2 gedeelten in ± 3 minuten rondom goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met groene pesto of zoete chilisaus.