Hachee van bruine bonen
De bruine bonen dienen in dit recept als vleesvervanger
Ingrediënten
- 200 g bruine bonen
- ½ liter bonenwater
- 40 g boter
- 250 g ui
- 1 laurierblaadje
- 5 kruidnagel
- 2 eetlepel tomatenpuree
- ½ deciliter azijn
- 10 g bloem
- 20 g aardappelzetmeel
- peper & zout
Instructies
- Was en week de bonen een nacht in water.
- Zet ze op met het weekwater en kook ze daarin gaar. Voeg na 1 uur naar smaak zout toe.
- Laat de bonen op een vergiet uitdruipen en vang het vocht op.
- Maak de uien schoon, snijd ze in dunne ringen en fruit die in de boter bruin, samen met de specerijen.
- Voeg het kookvocht, de tomatenpuree en de azijn toe en bind het vocht met het met water aangemengde aardappelmeel en de bloem.
- Maak de saus op smaak af met zout en peper en stoof er op een zacht vuur de bonen in.
- Zorg ervoor dat de bonen niet stuk koken.
- Geef gekookte aardappelen bij dit gerecht.