Hachee van bruine bonen

De bruine bonen dienen in dit recept als vleesvervanger
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g bruine bonen
  • ½ liter bonenwater
  • 40 g boter
  • 250 g ui
  • 1 laurierblaadje
  • 5 kruidnagel
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • ½ deciliter azijn
  • 10 g bloem
  • 20 g aardappelzetmeel
  • peper & zout

Instructies

  • Was en week de bonen een nacht in water.
  • Zet ze op met het weekwater en kook ze daarin gaar. Voeg na 1 uur naar smaak zout toe.
  • Laat de bonen op een vergiet uitdruipen en vang het vocht op.
  • Maak de uien schoon, snijd ze in dunne ringen en fruit die in de boter bruin, samen met de specerijen.
  • Voeg het kookvocht, de tomatenpuree en de azijn toe en bind het vocht met het met water aangemengde aardappelmeel en de bloem.
  • Maak de saus op smaak af met zout en peper en stoof er op een zacht vuur de bonen in.
  • Zorg ervoor dat de bonen niet stuk koken.
  • Geef gekookte aardappelen bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch