Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden C.
- Week de rozijnen in een flinke scheut amaretto.
- Mix in een kom de boter met de suiker.
- Voeg één voor één de eieren toe.
- Mix de bloem, bakpoeder, koekkruiden en zout erdoor.
- Schep tenslotte de noten, vruchten en sinaasappelrasp door het beslag.
- Schep het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake ca. 2 uur middenin de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Om de cake mooi te versieren haal je een paar hulstblaadjes uit de tuin. Maak de blaadjes goed schoon. Smelt een witte en bruine chocolade reep au bain marie (d.w.z. in een kom die in een hete kom water staat). Strijk de vloeibare chocolade over de hulstblaadjes. Leg de blaadjes een half uur in de koelkast. Haal daarna het chocolade er voorzichtig af, en je hebt prachtige chocolade hulstblaadjes.Decoreer de cake met de witte chocolade blaadjes. Om het af te maken serveer je de tulband cake met een mooi vuurwerk fontijntje in het midden.