Heldere groentesoep met tartaarballetjes van Astrid Veltman
Ingrediënten
- 150 gram tartaar
- ½ theelepel gehaktkruiden
- 50 gram sperziebonen
- 1 paprika
- 2 vleesbouillon
- 150 gram soepgroente
- peper
Instructies
- Meng de kruiden door de tartaar en rol de tartaar tot kleine balletjes.
- Was de sperziebonen, maak ze schoon en snijd ze in stukjes van ± 1/2 cm.
- Was de paprika, maak hem schoon, snijd hem in smalle reepjes en de reepjes
- in kleine blokjes.
- Breng in een pan 1 liter water aan de kook, verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de tartaarballetjes, sperziebonen en soepgroente afgedekt ± 8 minuten zachtjes meekoken.
- Voeg de paprikastukjes toe en laat die op laag vuur onafgedekt nog ± 1 minuut meekoken.
- Breng op smaak met peper.
- Verdeel de soep over 4 borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er met kaas gegratineerd stokbrood bij.