Herfstrisotto met gemengde paddestoelen, doperwtjes en gebakken bacon

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram gemengde paddestoelen (kastanjechampignons shii-take,
  • oesterzwammen en cantharellen)
  • 250 gram diepvriesdoperwtjes
  • 40 gram boter
  • 75 gram bacon in plakjes
  • 1 dl witte wijn
  • 9 dl runderbouillon van tablet
  • 300 gram risottorijst
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper

Instructies

  • Snipper de knoflook.
  • Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze grof.
  • Laat de doperwtjes ontdooien.
  • Verwarm de boter en bak de bacon knapperig.
  • Neem de plakjes uit de pan en fruit de knoflook ± 5 minuten in het bakvet.
  • Bak de paddestoelen al omscheppend 1 minuut mee en bak de rijst mee tot de
  • korrels glazig zien.
  • Voeg de wijn toe en verwarm tot de wijn is opgenomen.
  • Voeg 2 dl bouillon toe en breng het rijstmengsel aan de kook.
  • Kook alles, onder regelmatig roeren, op laag vuur zonder deksel tot al het
  • vocht is opgenomen.
  • Voeg nu telkens 2 dl bouillon toe en kook op laag vuur tot alle bouillon is op
  • gebruikt.
  • Kook alles in ± 25 minuten gaar.
  • Voeg na 15 minuten de doperwtjes toe.
  • Schep de Parmezaanse kaas door de risotto en laat even staan.
  • Voeg naar smaak peper toe en garneer de risotto met de bacon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees / Vlees
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch