Hollandse hutspot
Dit gerecht wordt in het algemeen op 3 oktober in Leiden en omgeving gegeten.
Ingrediënten
- 500 gram klapstuk
- 750 gram winterwortel
- 250 gram ui
- 1 kg aardappels
- zout peper
Instructies
- Laat het klapstuk in ± 1 1/2 uur in krap 1 liter water bijna gaar trekken.
- Voeg er de in plakjes gesneden peen en uien aan toe (door de uien eerst licht aan te fruiten wordt de smaak wat pittiger) en de in vieren gesneden aardappelen.
- Doe er naar smaak wat zout bij en laat alles 3 kwartier zachtjes stoven, tot het gaar is.
- Roer de aardappelen en de groenten door elkaar en voeg royaal versgemalen peper toe.
- Snijd het vlees in plakken en leg die op de hutspot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er in bouillon geweekt geroosterd witbrood bij, met wat appelmoes erop.