Hongaarse lappen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr speklapjes
  • 250 gr hamlappen
  • peper
  • zout
  • 50 gr boter
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 dl water of bouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 beker zure room
  • 1 eetlepel bloem

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
  • Smelt de boter in een pan en bak de spekblokjes langzaam uit.
  • Zet het vuur dan wat hoger en bak de rest van het vlees rondom bruin.
  • Snipper intussen de uien.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem fijn.
  • Neem het vlees uit de pan en bak dan de ui, knoflook en paprika.
  • Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder samen met het water of de bouillon toe, doe vlees terug in de pan en voeg de tijm toe.
  • Sluit de pan en stoof het vlees in ± 1 uur gaar.
  • Voeg halverwege nog 1 dl water toe.
  • Roer de bloem door de zure room, schenk er wat van de saus bij, giet het geheel al roerend terug in de pan en laat de saus licht binden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Hongarije