Hongaarse stoofschotel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram mager varkensvlees in blokjes
  • 2 grote uien in ringen
  • zout
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 3 dl vleesbouillon van 1/2 tablet
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 2 wortels in blokjes
  • 1 prei in ringen
  • 2 theelepels fijngesneden tijm
  • 1 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels

Instructies

  • Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak het vlees al omscheppend snel bruin.
  • Voeg de ui, zout en het paprikapoeder toe en bak ze ± 3 minuten mee.
  • Schep er de tomatenpuree, bouillon, selderij, wortel, prei, tijm, laurier en kruidnagels door.
  • Breng het geheel aan de kook en laat 30-35 minuten stoven.
  • Voeg, als het vocht teveel inkookt, extra water toe.
  • Verwijder de laurier en de kruidnagel.
  • Lekker met broccoli en gekookte tagliatelle.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Hongarije