Hongaarse zuurkoolschotel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 3 ui
  • 500 gram schouderkarbonades
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 kg zuurkool
  • zout peper
  • 1 kruidenbuiltje
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 dl crême fraiche

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en fruit de gesnipperde uien hierin glazig.
  • Snijd de schouderkarbonades in stukjes en voeg die aan de uien toe.
  • Roer er, als het vlees rondom is dichtgeschroeid, het paprikapoeder door.
  • Druk de zuurkool uit, vermeng deze met het vlees in de pan en giet er wat water bij.
  • Breng op smaak met zout en peper en stop het kruidenbuiltje en het laurierblad ertussen.
  • Roer de tomatenpuree met de crème fraîche los en giet dit over de zuurkool.
  • Doe het gerecht in een vuurvaste schaal en laat het afgedekt in een op
  • 180°c voorverwarmde oven minstens 1 uur garen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Hongarije