Hongaarse zuurkoolsoep met casselerrib

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 75 gr gesnipperde rode ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 300 gram zuurkool
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel suiker
  • ½ eetlepel paprikapoeder mild
  • 2 dl runderfond
  • 50 gram gerookte spekreepjes
  • 1 ¼ dl Room Culinair
  • 200 gram casselerrib in blokjes(vleeswaar)
  • zout
  • peper
  • 1 paprika in blokjes

Instructies

  • Verhit de boter en bak de ui en de knoflook hierin ± 2 minuten.
  • Voeg de zuurkool, de komijn, de suiker en het paprikapoeder toe en bak die 1 minuut mee.
  • Schenk er de fond en 1 1/2-2 dl water bij, voeg het spek toe en laat de soep ± 15 minuten koken.
  • Voeg de room en de casselerrib toe en warm die ± 5 minuten mee.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi haar met de paprikablokjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Hongarije