Huevos rancheros
Is een ontbijtgerecht dat bestaat uit eieren geserveerd in de stijl van het traditionele grote middagmaal op landelijke Mexicaanse boerderijen.
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ spaanse peper
- 1 rode paprika
- 1 geroosterde paprika pot
- 25 gram chorizo of salami
- 1 eetlepel olie
- Paprikapoeder
- ½ blik tomatenblokjes
- Peterselie
- 4 eieren
Instructies
- Warm de oven voor pop 200° C.
- Maak de ui, de knoflook, de Spaanse peper en de paprika schoon.
- Verwijder van de peper de pitjes.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de peper in stukjes en de paprika in blokjes.
- Snijd de geroosterde paprika in stukjes.
- Snijd de chorizo klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook zacht.
- Voeg de peper, de beide paprika’s, de chorizo, het paprikapoeder
- en de tomaten met vocht toe.
- Laat de saus 10 minuten pruttelen.
- Maak de saus op smaak met peterselie en wat zout.
- Doe de saus in een ovenvaste schaal.
- Maak in de saus steeds een kuiltje en breek hierin een ei.
- Laat de eieren in de hete oven in ca. 10 minuten stollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met volkorenbrood.