Iers Boerenbrood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g bloem
  • 350 ml melk
  • ½ citroen
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder

Instructies

  • Mix de melk met het sap van een halve citroen (bijna, iets minder ook goed) * .
  • Zet even aan de kant (5min).
  • Besprenkel al vast een deel van je aanrechtblad met wat bloem voor later.
  • Verwarm ook de oven vast voor op 220 graden.
  • Zeef de bloem in een grote kom.
  • Voeg de bakpoeder en het zout toe (niet op elkaar, eentje links, eentje rechts).
  • Maak een keultje in het midden en doe hier de melk/citroen mix in.
  • Dan mag je kneden!
  • Aan te raden is met één hand want het is heel plakkerig.
  • Maak een 'bol' en leg op je met bloem besprenkelde aanrechtblad.
  • Hier maak je er echt een bol van die niet meer plakt.
  • Trek met je mes een kruis op de bovenkant.
  • Besprenkel nog een keer met wat bloem en zet in de oven voor 35 minuten.
  • Smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

* De melk veranderd van structuur door de citroen en is nu gelijk aan buttermilk.
Je kunt ook gewoon 350 ml karnemelk gebruiken en de citroen vergeten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Ierland