Iers Boerenbrood
Ingrediënten
- 450 g bloem
- 350 ml melk
- ½ citroen
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
Instructies
- Mix de melk met het sap van een halve citroen (bijna, iets minder ook goed) * .
- Zet even aan de kant (5min).
- Besprenkel al vast een deel van je aanrechtblad met wat bloem voor later.
- Verwarm ook de oven vast voor op 220 graden.
- Zeef de bloem in een grote kom.
- Voeg de bakpoeder en het zout toe (niet op elkaar, eentje links, eentje rechts).
- Maak een keultje in het midden en doe hier de melk/citroen mix in.
- Dan mag je kneden!
- Aan te raden is met één hand want het is heel plakkerig.
- Maak een 'bol' en leg op je met bloem besprenkelde aanrechtblad.
- Hier maak je er echt een bol van die niet meer plakt.
- Trek met je mes een kruis op de bovenkant.
- Besprenkel nog een keer met wat bloem en zet in de oven voor 35 minuten.
- Smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
* De melk veranderd van structuur door de citroen en is nu gelijk aan buttermilk.
Je kunt ook gewoon 350 ml karnemelk gebruiken en de citroen vergeten.
Je kunt ook gewoon 350 ml karnemelk gebruiken en de citroen vergeten.