Ierse Stamppot

Porties: 2
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram aardappels
  • ½ groene kool of 400 gram gesneden groene kool
  • 1 prei
  • 1 eetlepel(s) vloeibare bakboter
  • 150 ml melk
  • nootmuskaat

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  • Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  • Verwarm de margarine en roerbak hierin de groene kool en de prei in een paar minuten gaar.
  • Verwarm de melk.
  • Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  • Meng de geroerbakte groente er door en strooi er nog wat nootmuskaat over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ingrediënten over?

Kool: Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast.
Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.

Kruidenwijzer tip:

maak de stamppot op smaak met gember, komijn, koriander en oregano.

Voedingswaarden

Calories: 495 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot
Land van herkomst Ierland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch / Zout arm