Ierse Stamppot
Ingrediënten
- 600 gram aardappels
- ½ groene kool of 400 gram gesneden groene kool
- 1 prei
- 1 eetlepel(s) vloeibare bakboter
- 150 ml melk
- nootmuskaat
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Verwarm de margarine en roerbak hierin de groene kool en de prei in een paar minuten gaar.
- Verwarm de melk.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Meng de geroerbakte groente er door en strooi er nog wat nootmuskaat over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ingrediënten over?
Kool: Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast.Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.
Kruidenwijzer tip:
maak de stamppot op smaak met gember, komijn, koriander en oregano.Voedingswaarden
Calories: 495 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 5 g