Indiase kruidenballetjes
Ingrediënten
- 250 gram kipgehakt
- ½ theelepel gemberpoeder
- 3 theelepels kerriepoeder
- ½ theelepel kurkuma
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- zout peper
- 25 gram boter
- 1 gesnipperde ui
- ⅛ liter slagroom
- 25 gram fijngehakte amandelen
- verse koriander
Instructies
- Vorm kleine balletjes van het gehakt, de gemberpoeder, 1 theelepel kerriepoeder, de kurkuma, knoflook, zout en peper.
Bak in de boter de balletjes in 10 minuten bruin en schep ze uit de pan.
- Fruit in het vet 2 theelepels kerriepoeder en de ui.
- Voeg de slagroom, de amandelen en de balletjes toe en verhit alles nog ± 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de balletjes met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
lekker met Pandan rijst en sperziebonen.