Indiase kruidenballetjes

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram kipgehakt
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • zout peper
  • 25 gram boter
  • 1 gesnipperde ui
  • liter slagroom
  • 25 gram fijngehakte amandelen
  • verse koriander

Instructies

  • Vorm kleine balletjes van het gehakt, de gemberpoeder, 1 theelepel kerriepoeder, de kurkuma, knoflook, zout en peper.

Bak in de boter de balletjes in 10 minuten bruin en schep ze uit de pan.

  • Fruit in het vet 2 theelepels kerriepoeder en de ui.
  • Voeg de slagroom, de amandelen en de balletjes toe en verhit alles nog ± 5 minuten.

Breng op smaak met zout en peper.

  • Bestrooi de balletjes met verse koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

lekker met Pandan rijst en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst India