Indiase salade

Porties: 10 personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 4 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 grote ui gepelde
  • 2 theelepel korianderzaad
  • 1 citroen het sap er van
  • 4 groene chilipepers verse
  • ½ theelepel paprikapoeder

Instructies

  • Haal de krop sla uit elkaar, was de bladeren en dep ze droog.
  • Vermeng zout, peper en chilipoeder.
  • Stapel de slabladeren op elkaar en bestrooi ze stuk voor stuk met wat van het kruidenmengsel.
  • Snijd een stapel van 5-6 bladeren overdwars in reepjes van 3 cm en doe de gekruide reepjes sla in een grote slabak.
  • Hak de tomaten en de komkommer, voeg ze aan de sla toe en schud het geheel zachtjes om.
  • Snijd de helft van de ui in dunne ringen, hak de andere helft grof en schep deze ook door de salade.
  • Rooster het korianderzaad in een droge pan en stamp het daarna grof in een vijzel.
  • Meng dit door de salade en bedruppel met het citroensap.
  • Leg de ui ringen op de salade.
  • Haal (indien gebruikt) de chilipepers af, verwijder de zaadjes, snijd de pepers in ringetjes van 5 mm en strooi die over de salade.
  • Koel de salade in de koelkast en bestrooi voor het serveren met paprikapoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst India