Indisch gehaktbrood uit de magnetron

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 zakje nasi- of bamikruiden
  • zout
  • kerriepoeder
  • ketjap manis ,
  • sambal
  • currypasta
  • paprikapoeder
  • peper

Instructies

  • Doe het gehakt op een bord of in een schaal.
  • Snijd de uien en knoflook en meng ze door het gehakt.
  • Doe het ei en paneermeel bij het gehakt.
  • Wel de nasi- of bamikruiden 10 minuten in warm water en voeg ze dan aan het gehakt toe.
  • Voeg ook de kruiden, ketjap, sambal en curry toe en meng dit goed door elkaar.
  • Doe het geheel in een magnetronschaal en zet het 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
  • Draai het gehakt dan om en zet het nog eens 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
  • Lekker met macaroni of op brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Vlees
Land van herkomst Indonesië