Indonesische Rolletjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gram rijst droogkokende
  • 1 dl water
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel(s) nasikruiden
  • 2 dl water
  • 4 bladeren chinese kool
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel(s) water
  • 1 klontje boter

Instructies

  • De rijst in een zeef wassen, goed laten uitlekken.
  • Breng dan het water met wat zout in een wijde schaal met deksel aan de kook in de magnetron.
  • Schakel hem ca. 12 min. in op 600 of 720 Watt.
  • Doe er de rijst bij en schakel de magnetron 10 min. in op 150 of 180 Watt.
  • Neem de rijst eruit en laat hem even staan.
  • Roer de nasikruiden en het water door elkaar en doe dit in een schaaltje en breng het in ca. 1 min. tegen de kook aan op 600 of 720 Watt.
  • Laat het kruidenmengsel tot gebruik staan.
  • Leg de gewassen koolbladeren 1 min. tussen keukenpapier in de magnetron op 600 of 720 Watt.
  • Smelt voor de omelet in een wijde schaal het klontje boter in krap 1 min. op 600 of 720 Watt.
  • Klop het ei met het zout en water goed los.
  • Steek de rolletjes met een houten prikker vast of gebruik keukengaren.
  • Giet dit mengsel in de schaal en laat het in ca. 3 min. stollen op 150 of180 Watt.
  • Schep de omelet eruit en snijd hem in repen.
  • Roer de rijst, kruidenmengsel en repen omelet door elkaar en verdeel dit rijstmengsel over de bladeren.
  • Vouw de kool eromheen zodat rolletjes rolletjes 12 min. op vol vermogen in de magnetron.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een pindasaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië