Instant noedels met groente

Instant noedels met groente

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) misopasta
  • 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • stukje gember à 2 cm, geschild, geraspt
  • 1 rode chili peper zaadlijsten verwijderd grof gesneden
  • 85 g sugarsnaps gehalveerd
  • 2 kleine struikjes paksoi in parten
  • 180 g verse paddenstoelen enoki, shiitakes, oesterzwammen etc.
  • 2 lente uitjes schoongemaakt
  • 200 g rijstnoedels
  • 1 limoen gehalveerd
  • blaadjes van 1 bosje koriander

voor erbij

  • sojasaus
  • chiliolie

Instructies

  • Voeg vlak voor het serveren de limoen toe, plus de korianderblaadjes en een scheutje sojasaus en chiliolie.
  • Verdeel de misopasta en het gedroogde eekhoorntjesbrood over de potten.
  • Voeg de gember, chilipeper en wat heet water toe.
  • Roer goed zodat is alles gemengd is en de smaken op elkaar kunnen inwerken.
  • Ga dan verder met het opbouwen van laagjes.
  • Voeg de sugarsnaps en paksoi toe, scheur de paddenstoelen in stukjes (laat kleine heel) en voeg ze toe.
  • Het is de bedoeling dat alle laagjes zichtbaar zijn, dus duw de ingrediënten goed aan, zodat er meer bij past.
  • Snijd de lente-uitjes diagonaal in stukjes van 1 cm en voeg ze toe, samen met de noedels.
  • Schenk als je wilt gaan eten 300 ml kokend water in elke pot.
  • Doe de deksels erop en laat de noedels in 10–15 minuten gaar worden.
  • Roer daarna nog even en controleer of de noedels gaar zijn – zo niet, geef ze dan nog een paar minuten (met het deksel erop).
  • Voeg vlak voor het serveren de limoen toe, plus de korianderblaadjes en een scheutje sojasaus en chiliolie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Mie