Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grill
Ingrediënten
- 1 kilo aardappels
- 2 deciliter melk
- 40 gram boter
- 250 gram nagelkaas geraspte
- 1 eetlepel(s) azijn
- 250 gram groene kool gesneden
- 1 flinke ui
- zout
- zwarte peper
- paprikapoeder
- laurier
- kerrie
- foelie
- olijfolie
Instructies
- Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet ze af.
- Voeg de melk, peper, boter en het zout bij de aardappelen en maak er puree van.
- Snipper de ui.
- Was de kool en laat hem uitlekken.
- Bak de kool, onder voortdurend omscheppen, in ongeveer tien minuten gaar in de hete olijfolie.
- Voeg tijdens het bakken de ui en de kruiden toe.
- Smeer eenvuurvaste schaal in met boter.
- Doe daarin de helft van de aardappelpuree.
- Leg daarop de gebakken kool en de helft van de nagelkaas.
- Doe daarop de andere helft van de aardappelpuree en de rest van de nagelkaas.
- Strooi er paprikapoeder over.
- Laat het onder de grill een bruin korstje krijgen.