Jiaozi
Chinese dumplings
Deegflapjes gevuld met een mengsel van varkensgehakt, garnalen, Chinese kool, Chinese groente en gember
Deegflapjes gevuld met een mengsel van varkensgehakt, garnalen, Chinese kool, Chinese groente en gember
Ingrediënten
- 2 kilo gehakt
- 2 kilo garnalen
- 2 kilo bloem
- 1 stukje verse gember
- 2 grote Chinese kolen
- 1 bos(jes) Chinese groenten Nederlandse naam onbekend, iets van smaak tussen lente uien en knoflook, met de hardheid van citroengras. Te koop in de Chinese Toko,
- 1 fles zonnebloemolie
- sojasaus Chinese
- azijn Chinese
- zout
Instructies
- Garnalen schoonmaken, kop eraf, darmen eruit en daarna fijnsnijden.
- Gember heel erg fijn snijden,
- Chinese kool heel erg fijn snijden en daarna inwerken.
- Met zout bestrooien, mengen en even laten staan.
- Het vocht laat nu los.
- Het vocht uit de kool knijpen.
- Chinese groenten heel fijn snijden.
- Garnalen, varkensgehakt, kool, groenten, gember met een een beetje zout en soya mengen voor de vulling.
- 1 kilo bloem met koud water mengen en daar een deegbal van maken,
- 20 minuten kneden tot een stevige bal is ontstaan.
- Van een deel van het deeg een lange slang maken.
- De dikte van een flinke bezemsteel.
- De slang in kleine stukjes verdelen.
- Van de verschillende stukjes ietwat langwerpige rondjes rollen.(De gemakkelijke versie bestaat uit het ontdooien van 3 pakjes wontonvellen, dit zijn erg dunne plakjes deeg en verkrijgbaar in de Indisch-Chinese winkel in het diepvriesvak.)
- De rondjes vullen met het garnalen-vlees-groente mengsel.
- Flapjes dicht drukken.
- In een koekepan met stevige bodem wat olie doen, flapjes hierdoor halen en in de pan zetten.
- Hierna water toevoegen.
- Deksel op de pan en flapjes gaar laten worden.
- Schaaltje vullen met wat rijstazijn.
- Flapjes dopen in de rijstazijn en consumeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drink hierbij Chinese Jasmijnthee.