Kaasfondue 5
Boodschappen 1-1999
Ingrediënten
- ½ fles droge witte wijn of een mengsel van melk en groentebouillon samen circa 4 dl
- 1 teen knoflook
- 500 g versgeraspte jongbelegen goudse kaas
- 1 eetlepel(s) maizena of allesbinder
- 1 glaasje kirsch
- 1 stokbrood
Instructies
- Wrijf een speciale fonduepan of een steelpan met een dikke bodem in met het doorgesneden teentje knoflook.
- Breng de wijn of de bouillon tot tegen de kook, draai het vuur laag en roer er de kaas door.
- Blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
- Roer de maïzena aan met de kirsch of een scheutje water en bind daarmee de fondue.
- Breng de fondue op smaak met wat peper en zet de pan op een rechaud op tafel.
- Snijd het stokbrood eerst in plakjes en daarna in blokjes.
- Doop ze in de kaasfondue.
- Lekker met rauwkost.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebruik voor een originele Zwitserse fondue een mengsel van geraspte gruyère en emmentaler.