Kaasfondue 5

Boodschappen 1-1999
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ fles droge witte wijn of een mengsel van melk en groentebouillon samen circa 4 dl
  • 1 teen knoflook
  • 500 g versgeraspte jongbelegen goudse kaas
  • 1 eetlepel(s) maizena of allesbinder
  • 1 glaasje kirsch
  • 1 stokbrood

Instructies

  • Wrijf een speciale fonduepan of een steelpan met een dikke bodem in met het doorgesneden teentje knoflook.
  • Breng de wijn of de bouillon tot tegen de kook, draai het vuur laag en roer er de kaas door.
  • Blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
  • Roer de maïzena aan met de kirsch of een scheutje water en bind daarmee de fondue.
  • Breng de fondue op smaak met wat peper en zet de pan op een rechaud op tafel.
  • Snijd het stokbrood eerst in plakjes en daarna in blokjes.
  • Doop ze in de kaasfondue.
  • Lekker met rauwkost.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gebruik voor een originele Zwitserse fondue een mengsel van geraspte gruyère en emmentaler.

Serveertip:

Zet behalve stokbrood bijvoorbeeld ook gekookte spruitjes, bloemkool- of broccoliroosjes, champignons, stukjes wortel, blokjes ananas en stukjes paprika op tafel en doop ze in de fondue.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas
Land van herkomst Zwitserland