Kaiserschmarrn

Luchtige pannenkoek met pruimencompote uit Zwitserland
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 250 gram gewelde pruimen
  • 75 gram rozijnen
  • 2 eetlepels rum
  • 4 eieren
  • ¼ liter melk
  • 175 gram bloem
  • 25 gram boter
  • poedersuiker uit een strooibus

Instructies

  • Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon, rasp er 2 theelepels schil af en pers de citroen uit.
  • Breng in een pan 1 dl water met 50 gr basterdsuiker, de geraspte citroenschil,
  • het citroensap en het kaneelpoeder aan de kook.
  • Los de suiker al roerend op.
  • Voeg de pruimen toe en laat ze ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Laat ze daarna afkoelen.
  • Laat in een kom de rozijnen ± 10 minuten in de rum wellen.
  • Splits de eieren.
  • Roer in een kom de eidooiers met 50 gr basterdsuiker en de melk los.
  • Voeg al roerend de bloem toe en blijf roeren tot een glad beslag ontstaat.
  • Klop in een kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag.
  • Verhit de boter in een koekenpan, schenk het beslag erin en bak het ± 2 minuten.
  • Strooi dan de rozijnen over het beslag en bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant bijna is gestold.
  • Laat de pannenkoek op een bord glijden, leg er een ander bord op, keer ze samen en laat de pannenkoek in de pan terug glijden.
  • Bak de onderkant in ± 3 minuten goudbruin.
  • Trek de pannenkoek tijdens het bakken met 2 vorken in stukjes.
  • Doe ze over op een schaal en strooi er poedersuiker over.
  • Doe de pruimencompote over in een schaal en geef die er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Zwitserland