Kaiserschmarrn
Luchtige pannenkoek met pruimencompote uit Zwitserland
Ingrediënten
- 1 citroen
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 250 gram gewelde pruimen
- 75 gram rozijnen
- 2 eetlepels rum
- 4 eieren
- ¼ liter melk
- 175 gram bloem
- 25 gram boter
- poedersuiker uit een strooibus
Instructies
- Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon, rasp er 2 theelepels schil af en pers de citroen uit.
- Breng in een pan 1 dl water met 50 gr basterdsuiker, de geraspte citroenschil,
- het citroensap en het kaneelpoeder aan de kook.
- Los de suiker al roerend op.
- Voeg de pruimen toe en laat ze ± 10 minuten zachtjes koken.
- Laat ze daarna afkoelen.
- Laat in een kom de rozijnen ± 10 minuten in de rum wellen.
- Splits de eieren.
- Roer in een kom de eidooiers met 50 gr basterdsuiker en de melk los.
- Voeg al roerend de bloem toe en blijf roeren tot een glad beslag ontstaat.
- Klop in een kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag.
- Verhit de boter in een koekenpan, schenk het beslag erin en bak het ± 2 minuten.
- Strooi dan de rozijnen over het beslag en bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant bijna is gestold.
- Laat de pannenkoek op een bord glijden, leg er een ander bord op, keer ze samen en laat de pannenkoek in de pan terug glijden.
- Bak de onderkant in ± 3 minuten goudbruin.
- Trek de pannenkoek tijdens het bakken met 2 vorken in stukjes.
- Doe ze over op een schaal en strooi er poedersuiker over.
- Doe de pruimencompote over in een schaal en geef die er apart bij.