Kaiserschmarrn 3

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • ½ theelepel kaneel
  • 4 gesplitste eieren
  • 50 gram gesmolten boter
  • 2 eetlepels suiker
  • zout
  • ¼ liter melk
  • 100 gram rozijnen
  • 50 gram boter om te bakken
  • 2 mespunten bakpoeder

Instructies

  • Meng de bloem, het bakpoeder, de eidooiers, de gesmolten boter, 1 eetlepel suiker en zout door elkaar.
  • Giet er langzaam de melk bij en roer zachtjes; niet husselen.
  • Laat dit 10 minuten staan.
  • Was de rozijnen en dep ze droog.
  • Sla het eiwit zeer stijf.
  • Verhit de boter in een zware pan.
  • Meng het eiwit en de rozijnen door het deeg.
  • Doe het deeg in de pan en bak het aan één kant goudbruin.
  • Draai de pannenkoek om en bak ook de andere kant goudbruin.
  • Trek de pannenkoek met 2 vorken in stukjes en bak die verder tot het een mooi kleurtje heeft.
  • Meng de rest van de suiker met de kaneel en strooi dit erover.
  • Een compote van bijvoorbeeld morellen smaakt hier heerlijk bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Zwitserland