Kaiserschmarrn 4

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • een grote ovenvaste koekenpan

Ingrediënten

  • 80 gram gezeefde bloem
  • zout
  • liter melk
  • 2 gesplitste eieren
  • 40 gram suiker
  • 50 gram rozijnen
  • 30 gram boter
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Klop de bloem, het zout, de melk en de eidooiers tot een glad beslag.
  • Klop de eiwitten met de suiker stijf en spatel ze samen met de rozijnen door het beslag.
  • Verhit de boter in de koekenpan, schenk het beslag erin en strijk het glad.
  • Bak het 2 minuten, zet de pan daarna in de oven en bak het 8-10 minuten tot de pannenkoek gaar en mooi lichtbruin is.
  • Trek de pannenkoek met 2 vorken in stukjes, leg die op verwarmde borden en bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker.
  • Serveer er rabarbercompote bij.
  • Rabarbercompote Kook 500 gr mooie rode rabarber in stukjes met 1 dl water en 100-150 gr suiker 15 minuten op zacht vuur tot de rabarber zacht is.
  • Laat de rabarber tot lauwwarm afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Zwitserland