Kaiserschmarrn met pruimencompote

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 70 gram rozijnen
  • 1 eetlepel rum
  • 2 eieren
  • ¼ liter melk
  • 40 gram suiker
  • 160 gram bloem
  • zout
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Voor de pruimenmoes:
  • 1 kg pruimen
  • 1 citroen
  • liter water
  • 200 gram suiker
  • 5 stukje kaneel 2 cm

Instructies

  • Was de pruimen en halveer en ontpit ze.
  • Schil de citroen dun en pers hem uit.
  • Breng het water met de suiker, de kruidnagel, de kaneel, de citroenschil en het citroensap in een grote pan aan de kook en laat ± 3 minuten koken.
  • Voeg, als de pruimen erg zuur zijn, iets meer suiker toe.
  • Verwijder de kruidnagel, de kaneel en de citroenschillen, voeg de pruimen toe en laat ze, onder af en toe roeren, ± 1 uur zachtjes koken tot de velletjes van de pruimen zijn losgekomen.
  • Laat de moes koud worden en bereid intussen de Kaiserschmarrn.
  • Was de rozijnen, maak ze droog en besprenkel ze met de rum.
  • Splits de eieren.
  • Kluts de eidooiers met de melk en de suiker en roer dit met de bloem tot een glad dunvloeiend beslag.
  • Klop het eiwit met het zout tot een stijve witte massa en schep dit voorzichtig door het beslag.
  • Verhit de boter in een grote pan, doe het beslag erin, laat het zachtjes bakken en strooi de rozijnen erover.
  • Snijd de schmarrn in stukjes en laat, van het vuur af, nog even staan.
  • Leg de kaiserschmarrn op een voorverwarmd bord, bestrooi met poedersuiker en serveer de pruimenmoes er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Zwitserland