Kalvsjärpar
kalfsvinken met peterselieboter
Ingrediënten
Instructies
- Roer in een kommetje de helft van de boter zacht, pers de knoflook erboven uit en roer de peterselie, een snufje cayennepeper en een snufje zout erdoor.
- Snij de lente-uitjes in lange, dunne reepjes.
- Halveer de schnitzels.
- Leg een schnitzel tussen 2 laagjes vershoud-folie en rol hem met een deegroller iets dunner uit.
- Herhaal dit met de andere schnitzels.
- Leg op elke schnitzel een paar reepjes lente-ui en verdeel de peterselieboter er in klontjes over.
- Rol de schnitzels op en bind om beide uiteinden een stukje garen of steek de rolletjes met cocktailprikkers vast.
- Verhit de rest van de boter in een braadpan of een koekenpan.
- Bestrooi de rolletjes met peper en zout en bak ze rondom bruin in de boter.
- Voeg 2 eetlepels water toe en stoof de rolletjes in ongeveer 10 minuten verder gaar.
- Keer ze af en toe om tijdens het stoven.
- Schep de rolletjes op 2 warme borden.
- Roer de slagroom door het bakvet en breng het aan de kook.
- Breng deze saus op smaak met peper en zout.
- Schenk de saus over de rolletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: De kalfsvinken zijn erg lekker met gekookte aardappelen en een salade.
Variatietip: Je kunt met dit recept lekker variëren door telkens verschillende kruiden in de boter te gebruiken.