Kalvsjärpar

kalfsvinken met peterselieboter
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel(s) peterselie
  • cayennepeper
  • zout
  • 2 lenteui
  • 2 kalfsschnitzels van 125 g
  • peper
  • 5 eetlepel(s) slagroom
  • bindgaren dun rolladetouw of cocktailprikkers

Instructies

  • Roer in een kommetje de helft van de boter zacht, pers de knoflook erboven uit en roer de peterselie, een snufje cayennepeper en een snufje zout erdoor.
  • Snij de lente-uitjes in lange, dunne reepjes.
  • Halveer de schnitzels.
  • Leg een schnitzel tussen 2 laagjes vershoud-folie en rol hem met een deegroller iets dunner uit.
  • Herhaal dit met de andere schnitzels.
  • Leg op elke schnitzel een paar reepjes lente-ui en verdeel de peterselieboter er in klontjes over.
  • Rol de schnitzels op en bind om beide uiteinden een stukje garen of steek de rolletjes met cocktailprikkers vast.
  • Verhit de rest van de boter in een braadpan of een koekenpan.
  • Bestrooi de rolletjes met peper en zout en bak ze rondom bruin in de boter.
  • Voeg 2 eetlepels water toe en stoof de rolletjes in ongeveer 10 minuten verder gaar.
  • Keer ze af en toe om tijdens het stoven.
  • Schep de rolletjes op 2 warme borden.
  • Roer de slagroom door het bakvet en breng het aan de kook.
  • Breng deze saus op smaak met peper en zout.
  • Schenk de saus over de rolletjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: De kalfsvinken zijn erg lekker met gekookte aardappelen en een salade.
Variatietip: Je kunt met dit recept lekker variëren door telkens verschillende kruiden in de boter te gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza / Vlees
Land van herkomst Zweden