Kao pad gai

Gebakken rijst met kip
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) sojaolie
  • 4 tenen knoflook gekneusd en gehakt, met velletje
  • 200 g kippenborst in 2 cm grote blokjes / veggie: tofu of quorn
  • 1 ei
  • 4 mokken rijst gekookte koude
  • 2 eetlepel(s) vissaus veggie: sojasaus
  • 1 tl kristalsuiker
  • ½ tl thai chocolate gedroogde chilipoeder
  • 1 tl garnalen gedroogde vlokken / veggie: weglaten
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen
  • limoen sap er van

voor de garnering:

  • 1 grote thai chocolates rode chilipeper in dune reepjes
  • 1 komkommer kleine / in dunne plakjes

Voor het sausje aan tafel:

  • 2 eetlepel(s) vissaus veggie: sojasaus
  • 4 tenen knoflook gepeld, gekneusd en gehakt
  • ¼ tl kristalsuiker
  • 2 kleine chilipepertjes rawit, fijngesneden
  • 2 eetlepel(s) limoensap

Instructies

  • Leg de komkommer om en om met de chilireepjes op de rand van een grote serveerschaal.
  • Het ei loskloppen in een kommetje en aan de kant zetten.
  • Verhit de olie in een wok op matig vuur, fruit de knoflook tot deze begint te geuren.
  • Niet laten kleuren.
  • Voeg de kip toe en roerbak deze 2-3 minuten.
  • Voeg het geklopte ei toe toe en roerbak totdat het ei half gaar is.
  • Voeg de rijst toe en ga door met roerbakken.
  • Voeg de suiker, vissaus, chilipoeder, garnalenvlokken en lente-ui toe.
  • Roerbak nog enkele seconden totdat de rijst goed vermengd is en tevens iets kleurd.
  • Doe de vlam onder de wok uit.
  • Sprenkel het limoensap over de rijst en schep het onder.
  • Hoop de rijst op in het midden van de serveerschaal en serveer heet met het onder staand sausje

Bereidingswijze van het sausje:

  • Meng alles in een klein kommetje en zet het op tafel.
  • De gasten kunnen nu naar eigen smaak hun portie "Kao pad gai" verder op smaak brengen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Thailand