Karamelflensjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje gesuikerde gecondenseerde melk
  • 25 gram boter
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 75 gram fijngehakte walnoten
  • 1 eetlepel tequila of wodka
  • Voor de flensjes:
  • 50 gram bloem
  • 1 ei
  • 3 dl melk
  • zout
  • 40 gram boter

Instructies

  • Leg het blikje in een pan en schenk er zoveel water op dat het helemaal onder staat.
  • Breng het water aan de kook en laat het 2-3 uur zachtjes koken.
  • Vul het water regelmatig bij.
  • Laat het blikje in het water afkoelen.
  • De gecondenseerde melk is nu een romige karamelsaus geworden.
  • Klop met een mixer een beslag van de bloem, het ei, de melk en een snufje zout, laat het 1 uur op kamertemperatuur rusten en klop er dan de gesmolten boter door.
  • Bak van het beslag dunne flensjes in een pan met anti-aanbaklaag.
  • Vouw ze in vieren.
  • Smelt voor de saus de boter, voeg de gekarameliseerde, gecondenseerde melk en het sinaasappelsap toe en laat alles goed warm worden.
  • Leg de flensjes erin en strooi de walnoten erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Mexico