Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram kalfsvlees
- 1 bosje bosuitjes
- 1 bakje champignons
- ¼ liter room
- Tarwebloem
- Peper
- Olijfolie
- Gorgonzola voor de liefhebber
Instructies
- Snijd hetkalfsvlees in reepjes of blokjes.
- Bebloem de kalfsvleesreepjes of blokjes en strooi er naar smaak gemalen peper over.
- Tip voor het bebloemen: Doe de bloem en peper in een zak, voeg de reepjes of blokjes toe, beetje lucht in de zak blazen, zak dichtknopen en schudden. Op deze manier verdeelt u makkelijk de bloem over de reepjes of blokjes.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Snijd de verschillende champignons in plakjes.
- Verwarm in een wok of hapjespan de olijfolie.
- Fruit kort de ringetjes bosui en plakjes champignons en voeg de bebloemde kalfsvleesreepjes of -blokjes toe.
- Roerbak totdat het kalfsvlees licht bruin is gekleurd.
- Voeg daarna de room toe en verwarm het geheel.
- Voor de liefhebber: voeg stukjes gorgonzola toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Laat eventueel twee bosuitjes heel. Die blancheert u en serveert u als garnering bij het gerecht