Keallefleis mei sjampinjonnesaus

Keallefleis mei sjampinjonnesaus

Kalfsvlees met champignonsaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram kalfsvlees
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 bakje champignons
  • ¼ liter room
  • Tarwebloem
  • Peper
  • Olijfolie
  • Gorgonzola voor de liefhebber

Instructies

  • Snijd hetkalfsvlees in reepjes of blokjes.
  • Bebloem de kalfsvleesreepjes of blokjes en strooi er naar smaak gemalen peper over.
  • Tip voor het bebloemen:
    Doe de bloem en peper in een zak, voeg de reepjes of blokjes toe, beetje lucht in de zak blazen, zak dichtknopen en schudden.
    Op deze manier verdeelt u makkelijk de bloem over de reepjes of blokjes.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Snijd de verschillende champignons in plakjes.
  • Verwarm in een wok of hapjespan de olijfolie.
  • Fruit kort de ringetjes bosui en plakjes champignons en voeg de bebloemde kalfsvleesreepjes of -blokjes toe.
  • Roerbak totdat het kalfsvlees licht bruin is gekleurd.
  • Voeg daarna de room toe en verwarm het geheel.
  • Voor de liefhebber: voeg stukjes gorgonzola toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Laat eventueel twee bosuitjes heel. Die blancheert u en serveert u als garnering bij het gerecht
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Friesland / Nederland