Gegrilde Kernhem Tosti met Peer

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 225 g Kernhem kaas
  • ½ blik halve peren op siroop à netto ca. 410 g
  • 8 sneetjes volkorenbrood of glutenvrij brood
  • 40 g plantaardige boter of margarine
  • 4 plakken rauwe ham
  • Snufje cayennepeper

Instructies

  • Snijd de korstjes van de Kernhem kaas en snijd vervolgens in 12 gelijke plakken.
  • Laat de peren uitlekken in een zeef en snijd ze in reepjes.
  • Besmeer één zijde van de sneetjes brood met boter.
  • Beleg de beboterde zijde van een boterham met 1 plak rauwe ham, een kwart van de reepjes peer, 3 plakken Kernhem kaas en een snufje cayennepeper.
  • Leg een andere boterham erbovenop met de beboterde zijde naar beneden.
  • Herhaal deze stap voor de overige boterhammen.
  • Bak de tosti's in een elektrisch tostiapparaat of in een broodrooster met tostiklem gedurende 4 à 6 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gegrilde Kernhem tosti met peer gaat goed samen met een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Grüner Veltliner. Deze wijnen vullen de zoete en hartige smaken van de tosti mooi aan, waardoor een evenwichtige combinatie ontstaat.

Voedingswaarden

Calories: 370 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Lunch / Tosti's
Land van herkomst Nederland