Kerstbrood 2

Porties: 1 brood
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak witte broodmix
  • 400 gram krenten of rozijnen
  • 100 gram fijngehakte oranjesnippers
  • ½ eetlepel(s) citroen
  • ½ theelepel kruidnagel
  • ½ theelepel kardemompoeder
  • 100 gram amandelen
  • 175 gram amandelspijs

Instructies

  • Maak deeg van de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Meng de krenten/rozijnen, oranjesnippers, citroenrasp, kruidnagelpoeder, kardemonpoeder en amandelen door het deeg.
  • Laat het afgedekt 15 à 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  • Vorm een dikke plak van het deeg. 
  • Maak een rolletje van 150 à 200 g amandelspijs.
  • Leg de spijs op het deeg en klap het dubbel.
  • Vorm een mooi brood. 
  • Leg het brood met de naad naar beneden op een met boter ingevette bakplaat. 
  • Bak het brood in een voorverwarmde oven (200ºC) in 45 à 50 minuten goudbruin en gaar. 
  • Bestrijk het brood met wat gesmolten boter en laat afkoelen op een rooster.
  • Bestrooi het brood voor serveren royaal met poedersuiker. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Feestdagen etc Kerst