Kesakeitto

Finse zomersoep
Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ½ kop water
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 2 ½ kop melk
  • 300 gr diepvries erwten
  • ½ bloemkool in rozetjes
  • 1 grote wortel in blokjes
  • 5 kleine geschilde en in vieren gesneden aardappels
  • 1 ei
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 1 eetlepel gehakte kervel of peterselie

Instructies

  • Breng in een kleine pan het water met de suiker en het zout aan de kook.
  • Voeg de melk, erwten, bloemkool, wortel en aardappelen toe en laat het 15 minuten zachtjes koken (tot de groenten gaar zijn).
  • Roer door de geklopte eidooier 2 eetlepels hete soep en voeg dit mengsel aan de soep toe.
  • Kruid het naar smaak en voeg de boter toe.
  • Bestrooi met gehakte kervel of peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Finland