Kesakeitto
Finse zomersoep
Ingrediënten
- 2 ½ kop water
- 1 eetlepel(s) suiker
- ¼ theelepel zout
- 2 ½ kop melk
- 300 gr diepvries erwten
- ½ bloemkool in rozetjes
- 1 grote wortel in blokjes
- 5 kleine geschilde en in vieren gesneden aardappels
- 1 ei
- 2 eetlepel(s) boter
- 1 eetlepel gehakte kervel of peterselie
Instructies
- Breng in een kleine pan het water met de suiker en het zout aan de kook.
- Voeg de melk, erwten, bloemkool, wortel en aardappelen toe en laat het 15 minuten zachtjes koken (tot de groenten gaar zijn).
- Roer door de geklopte eidooier 2 eetlepels hete soep en voeg dit mengsel aan de soep toe.
- Kruid het naar smaak en voeg de boter toe.
- Bestrooi met gehakte kervel of peterselie.