Ketjapkip met sambalprei en rijst

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de grill.
  • Meng in een schaaltje de ketjap met een halve eetlepel sambal.
  • Wentel de kipkarbonades erdoor en laat ze in een schaaltje tenminste 10 minuten marineren.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Rooster de kipkarbonades op of onder de licht ingevette grill of barbecue in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar.
  • Vaak keren!
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei 3 minuten.
  • Voeg na 2 minuten naar smaak een halve of hele eetlepel sambal toe.
  • Schep de rijst en sambalprei op 4 borden en leg de ketjapkip erbij.
  • Serveer er voor de liefhebbers limoen bij, om aan tafel uit te knijpen.
  • Eet smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Knapperige Conimex Kroepoek is hier heerlijk bij.

Variatietip:

Maak in plaats van sambalprei, kerrieprei met Conimex Boemboe voor Kerriegroenten. Dat smaakt ook uitstekend bij de ketjapkip, die trouwens ook op de BBQ bereid kan worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Oosters