Kikkererwtenpuree

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g kikkerwten
  • 3 teentjes knoflook
  • citroensap
  • 2 dl olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • zout
  • peper
  • 2 theelepel sesamolie
  • Paprikapoeder

Instructies

  • Week de kikkererwten 8 uur (1 nachin water
  • Kook de erwten ± 2 uur in ruim water zacht en gaar.
  • Giet af en bewaar het kookvocht.
  • Pel de knoflook.
  • Pers de halve citroen uit.
  • Pluk de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Hak de blaadjes fijn.
  • Plaats het stalen mes in de kom van de keukenmachine. Doe er de kikkererwten, de olijfolie, de tijm, de rozemarijn, het citroensap, zout en versgemalen zwarte peper in, zet de machine aan en maal alles tot een dikke puree.
  • Voeg zo nodig wat van het kookvocht toe.
  • Schep de puree in een diep bord of schaal en maak er met de tanden van een vork lijnen in.
  • Besprenkel met wat olijf- of sesamolie en bestrooi met wat paprikapoeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: Serveer met Turks of Marokkaans brood. De erwtenpuree kan ook als voorgerecht worden geserveerd. Geef er dan wat groente bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Afrika