Kip cacciatore
(jagerskip)
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 in 8 stukken gesneden kip
- 2 middelgrote uien in ringen
- 1 teen knoflook
- 100 gram champignons in schijfjes
- ½ groene paprika in reepjes
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 2 dl droge witte wijn
- 400 gram gepelde tomaten
- ½ theelepel gedroogde rozemarijn
- ½ theelepel gedroogde oregano
- peper zout
Instructies
- Verhit de olie in een grote pan en bak de met zout en peper bestrooide stukken kip met het vel naar beneden ± 5 minuten tot het vel lichtbruin kleurt.
- Doe hetzelfde met de andere kant van de kip.
- Neem de kip uit de pan en leg ze apart.
- Doe de uiringen in de pan en bak ze in 5 minuten goudgeel.
- Voeg dan de knoflook uit de pers, de champignons, de paprika en de tomatenpuree toe en bak nog 1-2 minuten.
- Voeg dan de wijn toe en breng alles al roerend aan de kook.
- Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een pollepel tegen de wand van de pan fijn.
- Strooi de oregano en de rozemarijn erbij en doe de kip weer in de pan.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg het deksel op de pan en laat alles 20 minuten sudderen.
- Serveer direct met wat stokbrood.