Kip kerrie kokos met mango en gember

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Conimex Kip Kerrie Kokos maaltijdpakket
  • 400 g kipfilet
  • 1 mango
  • 1 stukje verse gember ca. 5 cm
  • 1 komkommer
  • Conimex Wok Olie
  • 1 zak gemengde wokgroenten 400 g

Instructies

  • Kook de rijst (uit het pak) in 15 minuten gaar.
  • Afgieten.
  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  • Schil de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes.
  • Schil de gember en rasp fijn.
  • Was de komkommer, halveer deze en snijd de helften in plakjes.
  • Meng de dressingmix (uit het pak) met 1½ dl koud water en meng met de komkommer.
  • Verhit ondertussen een wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten.
  • Voeg de groenten en de gember toe en wok nog 2 minuten.
  • Voeg 3 dl koud water en de kerrie sausmix (uit het pak) toe.
  • Goed roeren en 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Blokjes mango erdoor scheppen en 1 minuut mee warmen.
  • Verdeel de kip kerrie over de borden, schep de rijst en de komkommersalade ernaast en bestrooi met de geraspte kokos (uit het pak).

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Ketjap Asin en de vertrouwde Sambal Oelek in plaats van zout en peper op tafel.

Variatietip:

Voeg in plaats van wokgroenten, 2 in reepjes gesneden paprika's en 50 g gebroken sperzieboontjes toe (5 minuten wokken).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Kip
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken