Kip met champignons in een mosterdsaus

Kip met champignons in een mosterdsaus

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 ui
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 50 gram crème fraîche
  • 200 gram champignons
  • 1 tl kippenfond
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 tl limoensap
  • 1 tl maizena
  • 25 gram boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 wortel
  • 1 kruidentuiltje
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snipper de ui.
  • Los de kippenfond en het bouillonblokje op in 25 cl. warm water.
  • Heb je geen fond gebruik dan een heel bouillonblokje.
  • Verhit de boter en de olie in een braadpan en braad de kippenbouten aan tot ze een mooi kleurtje hebben.
  • Maak intussen de champions schoon en snijd deze in kwarten.
  • Schil de wortel en snijd deze in stukjes.
  • Haal de kip uit de pan en bewaar op een bordje.
  • Fruit de ui en voeg de mosterd en de crème fraîche toe.
  • Voeg de bouillon toe en dik deze in met wat maizena.
  • Voeg de champignons en de wortel en het kruidentuiltje toe.
  • Voeg de kippenbouten toe, dek af met een deksel en laat op laag vuur ca. 45 minuten garen.
  • Breng op smaak met wat zout, peper en limoensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip