Kip met chocoladesaus 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 drumsticks
  • versgemalen zout
  • versgemalen peper
  • 5 eetlepels arachideolie
  • 1/2-3/4 liter kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram amandelen
  • 50 gram rozijnen
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 kruidnagel
  • ½ theelepel anijszaad
  • 3 tomaten
  • 2 Spaanse peper
  • 50 gr bittere chocola
  • 2 eetlepels sesamzaad

Instructies

  • Wrijf de drumsticks in met peper en zout.
  • Verhit 3 eetlepels olie en roerbak de kip goudbruin.
  • Gier er 1/2 liter van de bouillon bij en laat op laag vuur in 15 minuten gaar koken.
  • Fruit de gesnipperde knoflook en ui in de rest van de olie.
  • Hak de amandelen grof en roer ze met de rozijnen en de specerijen door de ui.
  • Voeg de kleingesneden tomaten en pepertjes toe, roerbak 5 minuten, schenk er nog 1 dl bouillon bij en laat de saus nog 3-4 minuten doorkoken.
  • Laat de saus iets afkoelen en pureer hem dan met de staafmixer.
  • Breek de chocolade in stukjes en laat die in de saus smelten.
  • Verdun eventueel nog met wat bouillon.
  • Schep de drumsticks uit de bouillon op de borden, schep er wat chocoladesaus op en bestrooi met het sesamzaad.
  • Geef de rest van de saus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Mexico