Kip met citroen en olijven
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 citroen
- 4 kip
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kippenbouillon
- 0.5 eetlepel kerriepoeder
- zout
- tabasco
- 3 eetlepels heldere honing
- peper
- 50 gram olijven zonder pit
Instructies
- Pel de uien en de knoflook.
- Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes.
- Boen de citroenen onder warm stromend water schoon en snijd ze in partjes.
- Verhit de olie en bak de uiringen met de knoflook en de kippenbouten goudbruin.
- Verkruimel het bouillontablet erboven.
- Voeg het kerriepoeder, de honing, naar smaak peper, zout en tabasco en 5 dl water
- toe, breng aan de kook en temper het vuur.
- Houd 3 partjes citroen achter voor de garnering en schep de rest erdoor.
- Stoof de kip in ± 40 minuten gaar.
- Voeg 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de olijven toe.
- Garneer de kip met de achtergehouden citroenpartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met witte rijst en beetgaar gekookte sperziebonen, gegarneerd met geschaafde amandelen.