Kip met krieltjes in mosterd-notensaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 struik paksoi
  • 400 g kipfilet
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 450 g krieltjes voorgekookte
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel gehakte tijm vers of diepvries of 1 theelepel gedroogd
  • peper
  • zout
  • 2 dl kookroom
  • 1 eetlepelgrovemosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 g cashewnoten ongezouten
  • 2 eetlepels gehakte peterselie vers of diepvries

Instructies

  • Snijd de paprika zonder zaadjes in blokjes en de paksoi in smalle reepjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Roerbak de kipfilet 5 minuten in 1 eetlepel olie.
  • Schep de blokjes uit de pan en zet ze apart.
  • Voeg de rest van de olie toe en bak hierin de krieltjes, paprika en paksoi 5 minuten.
  • Schep de kipblokjes, kerriepoeder, tijm en peper en zout erdoor.
  • Bak nog 3 minuten.
  • Meng kookroom, mosterd en citroensap erdoor en stoof zachtjes 3 minuten.
  • Rooster de noten in een droge hete koekenpan en strooi ze met de peterselie over het gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip
Extra aanwijzing Snel te maken