Kip met tomaat en rijst

Porties: 4
Voorbereidingstijd 6 minuten
Total time 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram snelkookrijst
  • 200 gram tomaten blik
  • 75 gram maïs blik
  • 50 gram champignons
  • 4 theelepels maïzena
  • 1 teentje knoflook
  • ½ beker crème fraîche
  • ½ ui
  • 50 gram gerookt spek

Instructies

  • Verwarm de rijst met 4½ dl water in een diepe magnetronschaal 5 minuten op 600 Watt.
  • Roer de rijst dan om en verwarm hem op half vermogen nog eens 6 minuten.
  • Schep de maïs erdoor en laat de rijst buiten de magnetron 5 minuten nagaren.
  • Verwarm de rookspekreepjes in een tweede magnetronschaal op 600 Watt.
  • Voeg er de in ringen gesneden ui bij, schakel de magnetron 1minuut in,
  • Schep om en schakel weer 1 minuut in.
  • Voeg er de in paprikamarinade gelegde en in blokjes gesneden kipfilet, de tomaatstukjes met het vocht, de knoflook uit de pers en de in vieren gesneden champignons bij en verwarm het geheel 4 minuten op 600 Watt.
  • Schep om en zet de magnetron 3 minuten op 350 Watt.
  • Roer de crème fraîche met de maïzena en wat peper los, schenk
  • dit over het gerecht en zet het nog 1 minuut op 350-400 Watt.
  • Schep de rijst in kommetjes en keer die op de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Magnetron koken / Rijst