Kip Teriyaki

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram kip
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 60 ml ketjap manis
  • 1 eetlepel(s) gember
  • 3 eetlepel(s) honing
  • 2 eetlepel(s) basterdsuiker
  • 3 eetlepel(s) rijstwijn

*****

  • 1 eetlepel(s) maizena
  • 2 eetlepel(s) water

Instructies

  • Vet de slowcooker in en leg de kip op de bodem.
  • Meng alle ingredienten tot aan **** en giet over de kip.
  • 4-5 uur op laag.
  • Zeef, aan het einde van de gaartijd, de saus in een pannetje en maak een glad papje van de maizena en water.
  • Voeg dit toe aan de saus en breng aan de kook om in te dikken.
  • Trek de kip uit elkaar en roer dit door de ingedikte saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Slowcooker
Land van herkomst Japan