Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- kip
- 1 theelepel chilipoeder tot 1 eetlepel
- 1 chilipeper optioneel
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- ½ theelepel oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 blik tomaat 400 gram
- 100 ml milde salsa
- 4 eetlepel(s) basterdsuiker hoe pittiger de kip hoe meer basterdsuiker je gebruikt
- 1,5 theelepel zout
- 0,5 theelepel peper
Om te serveren:
- Tortilla wraps
- geraspte belegen kaas
- sla
- crême fraiche
- paprika blokjes
Instructies
- Vet de slowcooker in met wat olijfolie.
- Leg de kip onderin. meng alle ingrediënten voor de saus en giet dit over de kip.
- 6-7 uur op laag.
- Aan het eind van de kooktijd de kip met twee vorken uit elkaar trekken.
- Doe de kip terug in de slowcooker en gaar nog een half uurtje door, zodat de smaak van de saus lekker in de kip trekt.
- Giet daarna het teveel aan vocht af, maar zorg dat de kip niet helemaal droog komt te staan.