Kipgehaktspiesjes met gember en koriander

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kipgehakt
  • 2 eetlepels maïzena
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus
  • ½ eetlepel geraspte gemberwortel
  • 2 eetlepels fijngehakt korianderblad
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • peper zout
  • 11/2 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels mirin zoete Japanse rijstwijn of droge sherry

Instructies

  • Meng het gehakt met de maïzena, 1 eetlepel sojasaus, de gemberwortel, het
  • korianderblad, het sesamzaad en peper en zout en vorm er worstjes van.
  • Bestrijk de worstjes met olie en rooster ze onder de hete grill of in een
  • grillpan rondom bruin en gaar.
  • Verwarm intussen de mirin in een klein pannetje en laat de alcohol
  • verdampen.
  • Voeg de rest van de sojasaus en een mespuntje zout toe en geef de saus bij
  • de spiesjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Japan