Kippannetje met Guinness

Kippannetje met Guinness

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 4 aardappels
  • 25 centiliter Guinness bier
  • 10 centiliter crème fraîche
  • tijm
  • boter
  • olie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil en snipper de uien.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Schil de wortel en snijd in plakjes.
  • Schil de aardappelen en snijd in vieren.
  • Verhit een klontje boter met een eetlepel olie.
  • Braad de kippendijen rondom aan.
  • Voeg zout, peper en tijm toe.
  • Keer regelmatig tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
  • Fruit de wortel en de uien aan.
  • Voeg eventueel nog wat boter en olie toe.
  • Als de uien glazig zijn voeg dan de kip weer toe.
  • Giet het Guinness bier toe.
  • Voeg de aardappelen toe en laat 30 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de crème fraîche toe en laat nog 15 minuten koken.
  • Verdeel over de borden en garneer met wat plukjes peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip