Kippenlevertjes met pruneaux

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 pruneaux gedroogde pruimen
  • 1 zoetzure augurk
  • 200 gram kip
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels zoetzure zilveruitjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 dl rode port
  • zout
  • peper

Instructies

  • Halveer de pruneaux.
  • Snijd de augurk in plakjes.
  • Dep de kippenlevertjes met keukenpapier droog en snijd de witte stukjes weg.
  • Smelt de boter in een hapjespan en bak de levertjes zachtjes bruin.
  • Schep de pruneaux, de augurk, de zilveruitjes, de mosterd en de port erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Warm het gerecht nog ± 5 minuten zachtjes door.
  • Lekker met knolselderijgratin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Kip