Kippenpoot speciaal

Kippenpoot speciaal

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Marineertijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • olijolie
  • peper
  • zout
  • 1 sjalot
  • 1 rood pepertje
  • 2 kippenpoten
  • 3 eetlepel(s) honing
  • 15 cl kippenbouillon
  • 1 kl gemberpoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl rozemarijn
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje tijm

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  • Maak de rode peper schoon en snijdt hem in kleine stukjes.
  • Meng in een kom de sjalot, knoflook, rode peper, rozemarijn, gember, komijn en paprikapoeder.
  • Meng dit met de tomatenpuree, 3 el olijfolie en wat zout en peper.
  • Verdeel het mengsel over de kippenpoten, in een ovenschaal en masseer dit mengsel goed in de kippenpoten.
  • Dek af met wat huishoudfolie en laat een uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 gr.
  • Haal de folie van de ovenschaal en zet de schaal in de oven.
  • Bak de kippenpoten gedurende 15 minuten.
  • Meng in een kom de honing met de kippenbouillon.
  • Giet dit mengsel over de kippenpoten.
  • Doe er het takje tijm bij. Ik kon geen verse tijm vinden en heb er wat gedroogde tijm over gestrooid.
  • Schuif de schaal weer in de oven en laat nog eens 30 minuten bakken.
  • Haal de schaal uit de oven en verdeel de kippenpoten over de borden.
  • Zeef het braadvocht.
  • Giet wat van het gezeefde braadvocht over de kippenpoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip