Kipsalade met gorgonzola-dressing en pistachenoten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 eetlepel(s) rode pesto
  • 150 g tuinbonen diepvries
  • 1 gele paprika
  • 200 g gerookte kipfilet
  • 3 gedroogde tomaten op olie
  • 1 krop rode sla radicchio
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 50 g gepelde pistachenoten

voor de dressing

  • 5 eetlepel(s) slagroom
  • 100 g gorgonzola
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Kook de kipfilet in 3 dl water waaraan het kippenbouillontablet en 1 eetlepel pesto zijn toegevoegd
  • 15 minuten.
  • Schep de kip uit de bouillon en laat het vlees afkoelen.
  • Snijd het daarna in reepjes.
  • Kook de tuinbonen beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Giet ze af en spoel er koud water over.
  • Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in ragfijne reepjes.
  • Verdeel de gekookte kipfilet en de gedroogde tomaten ook in smalle reepjes.
  • Meng voor de dressing de slagroom door de gorgonzola en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verdeel 4 slablaadjes over coupes of schaaltjes.
  • Schik hierin een mengsel van gekookte kipreepjes, tuinbonen, paprikareepjes, gerookte kip en gedroogde tomaat.
  • Giet de dressing erover en garneer met zwarte olijven en (geroosterde) pistachenoten.
  • Serveer er stokbrood of geroosterd brood bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Lichte, citroenachtige Chardonnays uit het zuiden van Frankrijk of uit noord Italië.
Probeer ook eens een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc/Steen (9-11ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kaas / Kip / Salade