Kipsalade met gorgonzola-dressing en pistachenoten
Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 1 kippenbouillontablet
- 1 eetlepel(s) rode pesto
- 150 g tuinbonen diepvries
- 1 gele paprika
- 200 g gerookte kipfilet
- 3 gedroogde tomaten op olie
- 1 krop rode sla radicchio
- 12 zwarte olijven zonder pit
- 50 g gepelde pistachenoten
voor de dressing
- 5 eetlepel(s) slagroom
- 100 g gorgonzola
- versgemalen peper
- zout
Instructies
- Kook de kipfilet in 3 dl water waaraan het kippenbouillontablet en 1 eetlepel pesto zijn toegevoegd
- 15 minuten.
- Schep de kip uit de bouillon en laat het vlees afkoelen.
- Snijd het daarna in reepjes.
- Kook de tuinbonen beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Giet ze af en spoel er koud water over.
- Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in ragfijne reepjes.
- Verdeel de gekookte kipfilet en de gedroogde tomaten ook in smalle reepjes.
- Meng voor de dressing de slagroom door de gorgonzola en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verdeel 4 slablaadjes over coupes of schaaltjes.
- Schik hierin een mengsel van gekookte kipreepjes, tuinbonen, paprikareepjes, gerookte kip en gedroogde tomaat.
- Giet de dressing erover en garneer met zwarte olijven en (geroosterde) pistachenoten.
- Serveer er stokbrood of geroosterd brood bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Lichte, citroenachtige Chardonnays uit het zuiden van Frankrijk of uit noord Italië.Probeer ook eens een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc/Steen (9-11ºC).