Kipschnitzels met gebakken appel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kleine ui
  • 1 grote appels (bijvoorbeeld Red Delicious)
  • 4 kip á ± 100 gr
  • zout peper
  • 3 eetlepel(s) boter
  • 2 eetlepel(s) mosterd

Instructies

  • Pel de uien en snijd ze elk in 4 parten.
  • Boor met een appelboor het klokhuis uit de appel en snijd de appel in 12 plakjes.
  • Bestrooi de schnitzels met zout en peper.
  • Verhit in een pan 2 eetlepels boter en bak de schnitzels hierin op hoog vuur ± 2 minuten; keer ze halverwege.
  • Voeg de ui toe en bak die ± 5 minuten mee; schep af en toe om.
  • Schep de schnitzels uit de pan op een bord en besmeer ze aan één kant met mosterd.
  • Voeg de appel en de rest van de boter aan de uien toe en bak de appel in ± 2 minuten bruin.
  • Schep de appel en de ui uit de pan op een (ander) bord.
  • Laat de schnitzels in het bakvet met de mosterdkant onder ± 1 minuut zachtjes bakken en schep ze dan op de borden.
  • Verdeel er de appel en de ui over.
  • Serveer er broccoliroosjes en aardappelpuree bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip